vrijdag 15 augustus 2014

Geen vrijdag, maar woensdag de 13e.

Omdat de buik van Jet alleen maar meer aan het opzwellen was en er jammer genoeg geen vocht maar wel energie wegebde, besloten we de afdeling oncologie te bellen. Opname diezelfde dinsdag 12 augustus was niet meer mogelijk, maar wel de dag erna.
Eigenlijk was alleen liggen op de rug nog maar mogelijk. De dag duurt dan lang, maar de nacht ook.

Waar zijn de tijden dat er in ziekenhuizen niet gemengd geslapen werd. Tijdens schoolkampen worden de geslachten angstvallig gescheiden terwijl je op latere leeftijd oog in oog komt te liggen met een slechts starende engerd. Stigmatiserend gesproken: categorie 'gezocht'. De smart van een gemeenschappelijke noemer kanker is in sommige situaties absoluut geen halve.

Na de gebruikelijke intake procedure werd vroeg in de middag een drain aangelegd die de buikholte van ruim vijf liter vocht verloste. Terug op de kamer een opgelucht gevoel? Nauwelijks.
Pijn in de buik, zowel links als rechts, verdreef het gebruikelijke optimisme. Ontslag na bijbetaling van een extra nachtje werd overigens nog wel gehoopt. Gelukkig konden er weer wat hapjes van de maaltijd worden genuttigd, al ging dat nog niet van harte.

Op 14 augustus hebben we vele jaren de heerlijkste taarten en andere hapjes gegeten ter gelegenheid van de verjaardag van Kasper. Dit keer de eerste 5 chemo tabletten na het ontbijt en weer vijf na de avondmaaltijd.
In het begin van de nacht gaf de maag de hele inhoud terug. Om het algehele gevoel iets te verlichten en een beetje aan slaap toe te komen werd een kleine dosis morfine toegediend. Het verloren gegane chemo deel moest worden vernieuwd.

Het vervolg zal vandaag blijken.
Erik Engerd werd gisteren ontslagen.
Nu Jet nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten