zaterdag 16 augustus 2014

Vrijdag 15 augustus

Tijdens het bezoekuur van 11.00 - 12.00 wordt alleen de eerst betrokken partner aan het bed verwacht, dit ook omdat artsen en verpleegkundigen dan nog hun ronde doen. Tot onze stomme verbazing liep de kamer vol met de kinderen en kleinkinderen van een prostaat-opa. Vier personen in totaal waarvan het meisje van een jaar of 14 zelfs haar stoel iets in de richting van het bed van Jet verschoof om het gesprek tussen haar en de zaalarts te kunnen volgen. Regels zijn er om er van te kunnen afwijken, in dit geval hadden we de witte garde toch wel willen zien ingrijpen. Tijdens het middag bezoekuur hebben we het gordijn maar om het bed heen getrokken omdat zelfs de staanplaatsen waren uitverkocht.

Liever toch maar even de belangrijker zaken.
Het innemen van nieuwe chemo tabletten werd gisteren uitgesteld omdat er eerst duidelijkheid moest komen waar de pijn en de misselijkheid vandaan kwamen. Een nieuw bloedonderzoek verklaarde tegelijkertijd waarom het oogwit bij Jet geel kleurde: de leverwaarden waren opnieuw enorm gestegen.
Omdat het vermoeden bestond dat er druk op de gal was ontstaan, moest er om 17.30 nog een echo worden gemaakt. De dienstdoende verpleegkundige schatte Roel competent genoeg om samen met haar het bed van de vijfde verdieping naar de begane grond te vervoeren.

In de echo kamer werd Jets populariteit weer eens bevestigd. Een vrolijke begroeting, want de verpleegkundige bleek betrokken te zijn geweest bij het aanleggen van de drain en de radioloog had een keer bloed moeten prikken nadat drie prikzusters dat niet voor elkaar hadden gekregen. Hij memoreerde nu direct dat de complimenten die Jet toen gemaakt had, zijn ego enorm hadden gesterkt.

De echo bevestigde het vermoeden van een in de knel geraakte gal niet. Er was ook weinig nieuw vocht in de buikholte ontstaan. Het moet vooral het slechte functioneren van de lever zijn die de oorzaak is van alles.
Wat nu precies de behandeling gaat worden zou worden overlegd.
De terugreis door de gangen en lift ging wat snel en daardoor werd Jet zo misselijk dat zij nog voordat we de kamer bereikten moest spugen.
Het zal duidelijk zijn dat de botervis en alle bijgerechten er omheen onaangeroerd bleven.

Rond 20.00 uur sms-te Jet dat zij een kamer alleen heeft gekregen. Dat kleine lichtpuntje is haar zo gegund.
Vervolg na het bezoekuur. Alleen de betreffende partner zal dan naast het bed zitten.

1 opmerking:

  1. Sterkte allebei en familie.... Indrukwekkend hoe je het allemaal beschrijft. Up close and very personal. Respect...
    Ik denk aan jullie.... dikke knuf voor Jet...

    BeantwoordenVerwijderen